De 5 beste kerstcadeaus voor de tabletfan

1549464_785195728202250_6480899499235276058_n

Wellicht ben je op dit moment al druk met kerstinkopen, dan weet je dat het soms lastig kan zijn om het ‘perfecte’ cadeau te vinden. Wat geef je bijvoorbeeld aan je vriend(in) die helemaal verzot is op zijn of haar tablet? Of je vader of moeder die dagelijks meer dan eens van de tablet gebruik maken om Facebook te checken of om de nieuwste freemiumrage uit te proberen.

In dit artikel staan we stil bij de vijf beste cadeaus die je kan geven aan deze tabletverslaafde vriend(in) of dit familielid voor wie de tablet niet meer kan ontbreken in zijn of haar dagelijkse mediaconsumptie.

Je kan natuurlijk ook zelf elke dag in de weer zijn met de tablet en het is helemaal niet verkeerd om jezelf een cadeau te geven voor kerst. De onderstaande ideeen mag je dus ook gerust voor jezelf gebruiken. Geen probleem.

  1. Bluetooth Speaker

Wie kan er tegenwoordig nog zonder een wireless speaker? Voor op reis, tijdens de BBQ in het park of gewoon lekker voor thuis. Inmiddels is er eigenlijk geen reden meer om er geen in huis te hebben. De geluidskwaliteit is immers zo goed en de draagbaarheid van deze dingen zorgt ervoor dat je je eigen speaker snel in je tas stopt en niet meteen het gevoel hebt alsof je een boombox uit de nineties bij je draagt.

Zelfs de prijs is nu aantrekkelijk genoeg om er gewoon een cadeau te doen. De JBL Flip bijvoorbeeld is nu al verkrijgbaar vanaf €70. Deze compacte speaker met zeer goede geluidskwaliteit is een perfect cadeau voor onder de kerstboom en waarschijnlijk zal je kerstfeest dan ook in een echte party eindigen en je vriend(in) met zijn of haar tablet waant zich een heuse diskjockey.

  1. Wireless flash reader

Je hebt vakantiefoto’s op je SD-card staan en je wilt ze even snel laten zien via de tablet? De tablet heeft helaas geen ingang voor de SD-card en daarom kunnen je vrienden niet genieten van jouw vakantiefoto’s. Gelukkig is er de wireless flash reader. Met dit handige apparaatje heb je altijd een draagbare flash reader. Dus om er zeker van te zijn dat je vrienden ook echt je foto’s kunnen zien (of ze dat nu willen of niet), neem je gewoon de draagbare reader mee.

Een populaire wireless flash reader is de Kingston MobileLite. Deze gadget heb je al voor €40 tot €50 en de MobileLite kan ook nog een paar andere trucjes. Het kan ook gewoon gebruikt worden als harde schijf, mediaspeler en oplader. Ja, het is ook nog eens een externe batterij. Niet een al te beste, maar leuk om erbij te hebben.

  1. Externe batterij

Een externe batterij is natuurlijk beter geschikt voor een phone dan voor een tablet, tablets worden immers voornamelijk binnenshuis gebruikt. Desondanks is het altijd lekker om een goede externe batterij in huis te hebben, want ook de tablet wordt wel eens ergens mee naar toe genomen, op vakantie bijvoorbeeld. Of stel je eens voor dat de kinderen geen tablet meer kunnen gebruiken op de achterbank onderweg naar Frankrijk, wat houdt ze dan nog stil?

Een externe batterij lijkt me een ideaal cadeau, het is iets wat je niet snel zou kopen, maar wel graag wilt krijgen. Er zijn veel externe batterijen op de markt, maar internationeel gooit de Anker Astro hoge ogen. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het is volgens verschillende onderzoeken ‘de beste koop’. Deze batterij is wel wat lastig te krijgen in Nederland, maar via Ebay zou het geen probleem moeten zijn.

  1. Xvida design standaard

Iedere tabletgebruiker zou een goede standaard moeten hebben, bijvoobeeld als je je tablet gebruikt in de keuken voor recepten of om bijvoorbeeld een fimpje te kijken in het vliegtuig. Het merk Xvida, sinds deze zomer in Nederland te verkrijgen, biedt een systeem waarmee je je tablet overal aan vast kunt ‘plakken’. Xvida is ontstaan als Kickstarter-project twee jaar geleden, omdat een dergelijk allround systeem nog niet bestond aldus de projectstarter.

Ik gebruik het nu een tijdje en het werkt verbazingwekkend simpel en snel, en het ziet er ook nog aardig strak uit. Je hebt een soort van boomerangachtige casing met een magneet erin, de casing is ook meteen een hoes, en via uitbreidingen kan je je tablet overal aan plakken, van in de auto tot aan de muur. Mocht je een vriend(in) hebben die de tablet echt overal gebruikt, dan kan dit systeem van Xvida een perfecte oplossing zijn.

  1. Tablet keyboard

De verstokte tabletfan wil eigenlijk alles doen met zijn of haar geliefde tablet, en er is ook geen reden waarom dat niet zou kunnen. Met een bluetooth keyboard bijvoorbeeld wordt het ook perfect mogelijk om een snel een mailtje te tikken of een document te bewerken. Een extra keyboard voor de tablet is ook misschien niet iets wat je snel zelf zal kopen, maar wanneer je het krijgt en gaat gebruiken dan blijkt het eigenlijk wel handig te zijn. Ook een perfect cadeau dus!

De keyboards zijn in verschillende gedaantes en prijzen te krijgen. Ook in deze categorie komt de naam Anker, na wat googlen, weer boven. En ook dit product is wat lastig verkrijgbaar (waarom zijn de producten van Anker hier niet te krijgen?) in Nederland, maar ook weer op Ebay zijn deze bluetooth toetsenbordjes voor tussen de €30 en €40 te krijgen en voor dit beperkte bedrag heb je een behoorlijk lichtgewicht toetsenbord voor de tablet.

 

De bovenstaande vijf cadeaus zullen de tabletliefhebber een onvergetelijke kerst bezorgen, en waarschijnlijk zullen ze na het krijgen van de cadeaus nog lastiger van de tablet weg te slaan zijn.

Hopelijk geeft de lijst je in ieder geval inspiratie als je nog een cadeautje moet kopen. Mocht je zelf nog andere tips hebben laat dan even een reactie achter, aanvullingen zijn altijd welkom!